Tot nadere berichtgeving zullen de kerkdiensten alleen via internet en de kerkradio te beluisteren zijn. We hopen op uw begrip voor deze noodzakelijke, ingrijpende maatregel. We mogen dankbaar zijn voor de mogelijkheden die we hebben om op afstand toch naar het Woord des Heeren te luisteren.

Overige uitzendingen via de kerkradio en internet

Er zijn in de komende periode extra uitzendingen via kerkradio en internet door de gezamenlijke kerken. Vanuit ons kerkgebouw vinden komende week de volgende uitzendingen plaats:

Dinsdag 7 april:           10:00 – 11:00 uur     meditatie (kerkgebouw onder voorbehoud)

Woensdag 8 april:        10:00 – 11:00 uur     Pastoraal programma dhr. Van ’t Noordende

Donderdag 9 april:       10:00 – 11:00 uur     Oranjehof met u in gesprek / orgelspel Henri Frens

I.v.m. de Goede Vrijdag is er op vrijdag geen orgelbespeling.

Zie voor de overige uitzendingen van de andere gemeenten de website van Oranjehof https://www.oranjehof.org/programma-extra-uitzendingen-kerkradio/ . U zult begrijpen dat de opstart van zo’ n programma met vallen en opstaan gepaard gaat en dat er soms geïmproviseerd moet worden. Ook zullen de uitzendingen tijdens Goede Vrijdag en Pasen niet doorgaan. We proberen u zo goed mogelijk te informeren. De uitzendingen kunt u via kerkradio of internet beluisteren. Kijk wel vanuit welk kerkgebouw op dat moment wordt uitgezonden.

Internet-uitzending

In de afgelopen week is er een uitbreiding gedaan op onze internetuitzending. Vanaf heden kan ook via kerkdienstgemist.nl live mee geluisterd worden (https://kerkdienstgemist.nl/stations/1992-Hervormde-Gemeente-Elspeet). Dit werkt niet via Internet Explorer, maar wel via Microsoft Edge en Google Chrome. Via kerkomroep.nl blijft het ook mogelijk om mee te luisteren, maar wij raden u aan om voorlopig te kiezen voor kerkdienstgemist.nl. Het terugluisteren van eerder uitgezonden kerkdiensten is alleen mogelijk via kerkomroep.nl. Op de website van de kerk staat vanaf nu een link naar beide platforms. Als u geen mogelijkheid hebt om thuis mee te luisteren of hierover vragen hebt, wilt u dan contact opnemen met ouderling E. Mulder (06-12897617).

Aandacht voor ouderen en eenzamen (oproep)

Laten we in deze zorgelijke tijd omzien naar elkaar. Daarom ook een hartelijke oproep om met elkaar mee te leven en vooral de ouderen en eenzamen een kaartje te sturen of te bellen. Als u zorgen heeft of graag iemand wilt spreken, kunt ten allen tijde telefonisch contact opnemen met de predikant of wijkouderling. We willen graag met u meeleven, maar bezoekwerk kan helaas nu even niet. Laat ons weten als we u ergens mee kunnen helpen.

Naast het contact vanuit de kerkenraad probeert ook de vrouwenvereniging mee te leven met de ouderen en eenzamen. Jaarlijks bezoeken zij ook oudere mensen in de gemeente. Dat kan nu ook niet. Daarom proberen zij nu ook via de telefoon en met kaartjes met hen mee te leven. Vanwege de privacywetgeving kunnen wij geen lijst met adressen publiceren, maar als u hier ook bij wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven aan Gretha van het Goor, tel. 0577-49 13 80 mail: hvhgoor@solcon.nl. We denken hierbij ook met name aan leden van de mannenvereniging, die met onze weduwnaars en alleenstaande oudere mannen willen meeleven. Van harte aanbevolen.

We roepen u ook op om andere gemeenteleden, die dit wellicht niet lezen, zoveel mogelijk op dit bericht te wijzen of dit bericht door te sturen.

Overige mededelingen

Wilt u bij besmetting met het Corona-virus of bij sterke vermoedens van deze ziekte, de predikant of scriba op de hoogte stellen?
Gezien alle onzekerheid moeten we voortdurend overwegen wat de meest verantwoorde maatregel is. Nieuwe berichtgeving zal via de website (www.hervormd-elspeet.nl), de bekende e-mailadressen en WhatsApp-contacten bekendgemaakt worden. Als u dit nog niet hebt doorgegeven, kunt u dit alsnog doen door uw gegevens te mailen naar de scriba, ouderling J. Fijan (scriba@hervormd-elspeet.nl).

Jeugdvereniging 11+ "De Schatgravers"

Bij alle verenigingsavonden wordt eerst door een aantal jongeren een bijbels onderwerp behandeld. Na de pauze worden ontspannende activiteiten door de jongeren verzorgd, zoals een quiz of een spel. In oktober vindt de opening van het winterwerk plaats en in maart de afsluiting. Voor beide avonden wordt een externe spreker uitgenodigd. Daarnaast wordt er een gezamenlijke kerstbijeenkomst georganiseerd, waaraan ook de andere jeugdverenigingen, de zondagschool en de mannen- en vrouwenvereniging meedoen. Ook is er nog een extra ontspannen avond, zoals een strandwandeling, dropping, bowlen etc. Ook leveren we onze bijdrage voor de jaarlijkse verkoopdag.

De jeugdvereniging komt eens per 14 dagen bijeen op dinsdagavond. Deze avond duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur en is in 't Kerkerf.

In de veluwse kerkbode vind je tweewekelijks meer informatie.

Van harte welkom!

april 2020