Liturgie zondag 20 sept 2020:

Hosea 8

2 Kor. 3

Ps.40:4     Ps. 84:4

De kerkdiensten zijn toegankelijk voor alle leden van onze gemeente. (Vakantie) gasten kunnen via internet de dienst beluisteren en zien (zie bovenstaande link). We hebben de gemeente in 2 groepen verdeeld. Hierbij is uitgegaan van een vaste indeling op achternaam.

Zondag 20 september

ochtend: achternaam A tot en met K

middag: achternaam L tot en met Z

Zondag 27 september

ochtend: achternaam L tot en met Z

middag: achternaam A tot en met K

De kerkenraad heeft besloten om ‘zachtjes en ingetogen’ te blijven zingen. Wel zal het aantal psalmverzen tijdens de dienst worden beperkt.

Zie ook de nieuwsbrief, die u hier kunt bekijken en downloaden: 20200703 brief over maatregelen kerkdiensten ivm Corona 9

Zondagschool "Abia"

Elke zondagmorgen, aansluitend na de morgendienst, wordt er zondags­school gehouden in 't Kerkerf achter de kerk.

Dit duurt meestal een uur: we beginnen direct na de kerkdienst, om ongeveer 11.10 uur en we eindigen om 12.00 uur.

Het zondagsschoolseizoen start de eerste zondag in september en eindigt de laatste zondag van juni. Tussendoor is er tijdens de schoolvakanties en op de zondag waarop het Heilig Avondmaal wordt gevierd, geen zondagsschool.

Tijdens dit uur vertelt de juf of meester een verhaal uit de Bijbel, volgens het rooster van de zondagsscholenbond, van de Hervormde Zondagsschool en praat hierover na met de kinderen. Daarna is er tijd voor het overhoren van de psalm en een Bijbeltekst, die de kinderen geleerd hebben, ook volgens het bovengenoemde rooster. Vervolgens zingen we nog wat en meestal is het dan alweer tijd om naar huis te gaan.

We vieren elk jaar kerstfeest met de ouders en andere familieleden in de kerk. Pasen en Pinksteren vieren we om het jaar gezamenlijk en anders ieder in de eigen groep.

Elk jaar nemen kinderen van de oudste groep afscheid op de laatste zondag van juni.

Op dit moment bestaat de zondagsschool uit een kleine veertig kinderen. Daarom hebben we hen verdeeld over drie groepen. Op deze manier zijn de groepen niet al te klein:

Groep 1 - 3 (rechterzaal)
Groep 4 - 6 (bovenzaal)
Groep 7 - 8 (rechterzaal)