Tot nadere aankondiging is 't Kerkerf gesloten voor activiteiten!

Liturgie zondag 28 februari 2021:

Matth. 14:13-21

Joh.12: 45- 50 en

Joh.13: 1- 17

Gebed des Heeren:5     Ps.68:10

De kerkenraad heeft besloten om in alle voorzichtigheid met het huidige lage aantal kerkbezoekers verder te gaan. Het is wel van belang om alle richtlijnen stipt op te volgen. De kerkdiensten zijn toegankelijk voor de leden van onze gemeente. (Vakantie) gasten kunnen via internet de dienst beluisteren en zien (zie bovenstaande link).  Voor de diensten op zondag hebben we de gemeente in 2 groepen verdeeld. Hierbij is uitgegaan van een vaste indeling op achternaam.

zondag 28 febr: L-Z (ochtend), A-K (middag)

zondag 7 maart: A-K (ochtend), L-Z (middag)

We roepen u met klem op om in de kerk zachtjes en ingetogen te zingen. Geadviseerd wordt om een mondkapje te dragen als u de kerk inkomt en weer verlaat.

Zondagschool "Abia"

Elke zondagmorgen, aansluitend na de morgendienst, wordt er zondags­school gehouden in 't Kerkerf achter de kerk.

Dit duurt meestal een uur: we beginnen direct na de kerkdienst, om ongeveer 11.10 uur en we eindigen om 12.00 uur.

Het zondagsschoolseizoen start de eerste zondag in september en eindigt de laatste zondag van juni. Tussendoor is er tijdens de schoolvakanties en op de zondag waarop het Heilig Avondmaal wordt gevierd, geen zondagsschool.

Tijdens dit uur vertelt de juf of meester een verhaal uit de Bijbel, volgens het rooster van de zondagsscholenbond, van de Hervormde Zondagsschool en praat hierover na met de kinderen. Daarna is er tijd voor het overhoren van de psalm en een Bijbeltekst, die de kinderen geleerd hebben, ook volgens het bovengenoemde rooster. Vervolgens zingen we nog wat en meestal is het dan alweer tijd om naar huis te gaan.

We vieren elk jaar kerstfeest met de ouders en andere familieleden in de kerk. Pasen en Pinksteren vieren we om het jaar gezamenlijk en anders ieder in de eigen groep.

Elk jaar nemen kinderen van de oudste groep afscheid op de laatste zondag van juni.

Op dit moment bestaat de zondagsschool uit een kleine veertig kinderen. Daarom hebben we hen verdeeld over drie groepen. Op deze manier zijn de groepen niet al te klein:

Groep 1 - 3 (rechterzaal)
Groep 4 - 6 (bovenzaal)
Groep 7 - 8 (rechterzaal)