Tot nadere berichtgeving zullen de kerkdiensten alleen via internet en de kerkradio te beluisteren zijn. We hopen op uw begrip voor deze noodzakelijke, ingrijpende maatregel. We mogen dankbaar zijn voor de mogelijkheden die we hebben om op afstand toch naar het Woord des Heeren te luisteren.

Overige uitzendingen via de kerkradio en internet

Er zijn in de komende periode extra uitzendingen via kerkradio en internet door de gezamenlijke kerken. Vanuit ons kerkgebouw vinden komende week de volgende uitzendingen plaats:

Dinsdag 7 april:           10:00 – 11:00 uur     meditatie (kerkgebouw onder voorbehoud)

Woensdag 8 april:        10:00 – 11:00 uur     Pastoraal programma dhr. Van ’t Noordende

Donderdag 9 april:       10:00 – 11:00 uur     Oranjehof met u in gesprek / orgelspel Henri Frens

I.v.m. de Goede Vrijdag is er op vrijdag geen orgelbespeling.

Zie voor de overige uitzendingen van de andere gemeenten de website van Oranjehof https://www.oranjehof.org/programma-extra-uitzendingen-kerkradio/ . U zult begrijpen dat de opstart van zo’ n programma met vallen en opstaan gepaard gaat en dat er soms geïmproviseerd moet worden. Ook zullen de uitzendingen tijdens Goede Vrijdag en Pasen niet doorgaan. We proberen u zo goed mogelijk te informeren. De uitzendingen kunt u via kerkradio of internet beluisteren. Kijk wel vanuit welk kerkgebouw op dat moment wordt uitgezonden.

Internet-uitzending

In de afgelopen week is er een uitbreiding gedaan op onze internetuitzending. Vanaf heden kan ook via kerkdienstgemist.nl live mee geluisterd worden (https://kerkdienstgemist.nl/stations/1992-Hervormde-Gemeente-Elspeet). Dit werkt niet via Internet Explorer, maar wel via Microsoft Edge en Google Chrome. Via kerkomroep.nl blijft het ook mogelijk om mee te luisteren, maar wij raden u aan om voorlopig te kiezen voor kerkdienstgemist.nl. Het terugluisteren van eerder uitgezonden kerkdiensten is alleen mogelijk via kerkomroep.nl. Op de website van de kerk staat vanaf nu een link naar beide platforms. Als u geen mogelijkheid hebt om thuis mee te luisteren of hierover vragen hebt, wilt u dan contact opnemen met ouderling E. Mulder (06-12897617).

Aandacht voor ouderen en eenzamen (oproep)

Laten we in deze zorgelijke tijd omzien naar elkaar. Daarom ook een hartelijke oproep om met elkaar mee te leven en vooral de ouderen en eenzamen een kaartje te sturen of te bellen. Als u zorgen heeft of graag iemand wilt spreken, kunt ten allen tijde telefonisch contact opnemen met de predikant of wijkouderling. We willen graag met u meeleven, maar bezoekwerk kan helaas nu even niet. Laat ons weten als we u ergens mee kunnen helpen.

Naast het contact vanuit de kerkenraad probeert ook de vrouwenvereniging mee te leven met de ouderen en eenzamen. Jaarlijks bezoeken zij ook oudere mensen in de gemeente. Dat kan nu ook niet. Daarom proberen zij nu ook via de telefoon en met kaartjes met hen mee te leven. Vanwege de privacywetgeving kunnen wij geen lijst met adressen publiceren, maar als u hier ook bij wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven aan Gretha van het Goor, tel. 0577-49 13 80 mail: hvhgoor@solcon.nl. We denken hierbij ook met name aan leden van de mannenvereniging, die met onze weduwnaars en alleenstaande oudere mannen willen meeleven. Van harte aanbevolen.

We roepen u ook op om andere gemeenteleden, die dit wellicht niet lezen, zoveel mogelijk op dit bericht te wijzen of dit bericht door te sturen.

Overige mededelingen

Wilt u bij besmetting met het Corona-virus of bij sterke vermoedens van deze ziekte, de predikant of scriba op de hoogte stellen?
Gezien alle onzekerheid moeten we voortdurend overwegen wat de meest verantwoorde maatregel is. Nieuwe berichtgeving zal via de website (www.hervormd-elspeet.nl), de bekende e-mailadressen en WhatsApp-contacten bekendgemaakt worden. Als u dit nog niet hebt doorgegeven, kunt u dit alsnog doen door uw gegevens te mailen naar de scriba, ouderling J. Fijan (scriba@hervormd-elspeet.nl).

Zondagschool "Abia"

Elke zondagmorgen, aansluitend na de morgendienst, wordt er zondags­school gehouden in 't Kerkerf achter de kerk.

Dit duurt meestal een uur: we beginnen direct na de kerkdienst, om ongeveer 11.10 uur en we eindigen om 12.00 uur.

Het zondagsschoolseizoen start de eerste zondag in september en eindigt de laatste zondag van juni. Tussendoor is er tijdens de schoolvakanties en op de zondag waarop het Heilig Avondmaal wordt gevierd, geen zondagsschool.

Tijdens dit uur vertelt de juf of meester een verhaal uit de Bijbel, volgens het rooster van de zondagsscholenbond, van de Hervormde Zondagsschool en praat hierover na met de kinderen. Daarna is er tijd voor het overhoren van de psalm en een Bijbeltekst, die de kinderen geleerd hebben, ook volgens het bovengenoemde rooster. Vervolgens zingen we nog wat en meestal is het dan alweer tijd om naar huis te gaan.

We vieren elk jaar kerstfeest met de ouders en andere familieleden in de kerk. Pasen en Pinksteren vieren we om het jaar gezamenlijk en anders ieder in de eigen groep.

Elk jaar nemen kinderen van de oudste groep afscheid op de laatste zondag van juni.

Op dit moment bestaat de zondagsschool uit een kleine veertig kinderen. Daarom hebben we hen verdeeld over drie groepen. Op deze manier zijn de groepen niet al te klein:

Groep 1 - 3 (rechterzaal)
Groep 4 - 6 (bovenzaal)
Groep 7 - 8 (rechterzaal)