Liturgie zondag 9 aug 2020:

Lezen Hosea 5   Lezen  1Kor. 15:33-58
  Ps.69:13     Ps. 17:8

De kerkdiensten zijn toegankelijk voor alle leden van onze gemeente. (Vakantie) gasten kunnen via internet de dienst beluisteren en zien (zie bovenstaande link). We hebben de gemeente in 3 groepen verdeeld. Hierbij is uitgegaan van een vaste indeling op achternaam.

Zondag 9 augustus

ochtend: achternaam G tot en met P

middag: achternaam R tot en met Z

Zondag 16 augustus

ochtend: achternaam A tot en met F

middag: achternaam G tot en met P

Zondag 23 augustus

ochtend: achternaam R tot en met Z

middag: achternaam A tot en met F

De kerkenraad heeft besloten om ‘zachtjes en ingetogen’ te blijven zingen. Wel zal het aantal psalmverzen tijdens de dienst worden beperkt.

Zie ook de nieuwsbrief, die u hier kunt bekijken en downloaden: 20200703 brief over maatregelen kerkdiensten ivm Corona 9

> Klik hier voor meer nieuws en informatie rondom het Corona-virus

Vrouwenvereniging "Wees een zegen"

Over onze Vrouwenvereniging

Onze vereniging is opgericht in 1960 door mevr. A.B. Timmer-Dijkstra. In 2010 mochten we op een feestelijke, maar bescheiden wijze ons 50-jarig bestaan herdenken. Het huidige aantal leden is: 41.

Het kerndoel van de vereniging was en is: het onderzoek van Gods Woord. En daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden het nut van onze naaste te dienen en om de onderlinge band te verstevigen.

De vereniging is aangesloten bij de Hervormde Vrouwenbond, die zelf ook allerlei activiteiten verzorgt: themamorgens, bestuursvergaderingen, de Bondsdag, regiovergaderingen, vakanties voor alleenstaanden en gehandicapten enz. Voor de laatsten collecteren we ook op elke vergadering.

Het bestuur bestaat uit 5 dames: de presidente, de secretaresse, de penningmeesteresse, de algemeen adjunct en een assistente bij allerlei voorkomende activiteiten. Verder is er een commissie, die de ouderenmiddag en het fietstochtje voorbereid. Eén van de leden zorgt altijd voor de post.

Op de vergaderavonden, op woensdag van eind september tot eind maart, behandelen we de bijbelstudies, die staan in de 'Hervormde Vrouw', het maandblad van de vrouwenbond. Het ene seizoen is het Oude Testament aan de beurt, het volgende seizoen het Nieuwe Testament. Elk seizoen ook weer een andere predikant, die de inleidingen verzorgt in de 'Hervormde Vrouw'. De vergaderavonden worden steeds in de Veluwse kerkbode vermeld.

We behandelen de vragen in kleine groepjes, daarna volgt na de pauze de plenaire bespreking. Altijd wordt er een passend gedicht voorgedragen. Soms een extraatje: zingen, puzzelen, iets rond de reformatie, een kerstliturgie b.v.

In principe doen we eenmaal per seizoen wat aan creativiteit; we maken b.v. een bloemstukje, een zeepketting of iets dergelijks.

We bezoeken zo'n twee keer per jaar alleenstaande dames boven de 75 jaar. Rond hun verjaardag krijgen zij een passende attentie.

Namens de vrouwenvereniging wordt altijd post verstuurd t.g.v. ziekte, rouw, jubilea en geboorte.

Rond de kerstdagen worden de kerstbakjes weer gemaakt en bezorgd bij vele bejaarden. Voorzien van allerlei lekkers en een Bijbels dagboekje: 'Voor hart en huis'.

Een breed scala aan activiteiten, die ook zeker jongere vrouwen kan motiveren de vrouwenvereniging te komen bezoeken.

Vele vrouwenhanden zijn verder bezig rond de ouderenmiddag met Pasen, waarop we de Paaspresentatie d.m.v. een beamer laten zien, waarbij ook veel samenzang is en een uitgebreide broodmaaltijd wordt verzorgd.

Eén keer per jaar wordt er een fietstochtje in de omgeving georganiseerd. Daarnaast wordt er door 2 leden van de vereniging eenmaal per jaar een dagje uit georganiseerd. Naast de leden van de vrouwenvereniging kunnen ook de leden van de mannenvereniging hieraan deelnemen, eventueel aangevuld met leden van de gemeente.

augustus 2020

zondag 16 augustus